Vachtverzorging

post-img-lg-1
Voor…..
post-img-lg-1
Na!
Vachtverzorging
  • De AL heeft wekelijks minstens één flinke borstelbeurt nodig om de vacht mooi en ook klit- en vilten-vrij te houden. Klitten en vilten zijn vervelend en zelfs pijnlijk voor uw hond. In het ergste geval kan het bij een slechte tot verwaarloosde vacht niet anders dan dat de vacht geheel geschoren moet worden – een nare ervaring voor de hond maar ook voor degene die de klus moet klaren. Dus dat moeten wij ten alle tijden zien te voorkomen!
  • De waterblazer kan zowel op de natte als droge vacht gebruikt worden. Heel handig indien uw hond stoffig is, blaadjes of zand in zijn vacht heeft. Ook klitten zijn zo goed op te sporen.
  • Naast de verzorging voor de vacht vragen de ogen, oren, nagels, en ook het gebit speciale aandacht.
  • Een cursus vachtverzorging bij een vacht-specialist is niet alleen erg leuk om samen met uw hond te doen, maar ook ontzettend leerzaam, zodat u uw AL een optimale verzorging kunt geven. Daar gaat u samen jarenlang plezier van hebben!
  • Om de 8-12 weken een bezoek aan een vacht-specialist of trimsalon hoort er bij tenzij u zelf de kennis, het plezier, de tijd, en de handigheid heeft om de vacht van uw AL te verzorgen. Bedenk dat dit een terugkerende kostenpost is voor heel wat jaren.
  • De aanschaf van een trimtafel, speciale borstels en kammen, en een waterblazer is geen overbodige luxe, het is een MUST!
    Voor de aanschaf van Grooming products zie ook t-maatje.nl en NH-Doodleshop.com

Leer uw AL vanaf het begin dat de vachtverzorging erbij hoort en dat het leuk is. Maak er samen telkens weer een mooi moment van. Het geeft een speciale band.

post-img-lg-1post-img-lg-1
Modderplassenrollendoorderottevisganzenstront…… Lekker schooooon!