Over Sarah’s Nest

post-img-lg-1

Mijn naam is Josje Kyrgiopoulos Wijnmalen en samen met mijn man en jongste zoon (oudste zoon heeft het nest al verlaten) wonen wij in Berkel en Rodenrijs. Ik ben van jongs af aan opgegroeid met honden en mijn liefde voor deze trouwe viervoeter heb ik doorgegeven aan mijn man en kinderen. Zo hadden wij eerst Tim (ras onbekend), een lief super actief reutje, 11 jaar bij ons, en daarna Bente (Zweedse Gordon Setter), een heel lief sociaal teefje, ruim 12 jaar in ons gezin.

Toen zij er niet meer was werd het wel erg stil in huis – een groot gemis.
Totdat buurjongen Yip (een Australian Labradoodle) 2 weekjes bij ons mocht logeren en wat was dat weer gezellig. Wat een knuffel! Lief, grappig, goed formaat, (medium) en erg prettig was het feit dat je (bijna) geen haren in huis tegenkwam. Ik wist het dus eigenlijk wel: als er weer een hondje zou komen, dan zou het een Labradoodle worden. We waren verkocht!

post-img-lg-1
Yip & Sarah

Het is altijd een stille wens van mij geweest om ooit een nestje te mogen verwelkomen maar in een gezin met opgroeiende kinderen en druk werk was er eigenlijk geen tijd en ruimte voor.
Jaren later bleken echter alle voorwaarden aanwezig.

In juni 2015 nam Sarah haar intrede – een bolletje wit pluis haar met roetzwarte kraaloogjes. Met mijn wens in het achterhoofd, en met de tijd en ruimte voor handen, besloot ik dit fokteefje te kopen met het idee om een nestje te gaan fokken op een leeftijd waarvan ik dacht dat Sarah er aan toe zou zijn om moeder te worden.

Sarah wordt op 14 april dit jaar 3 jaar en is ondertussen uitgegroeid naar een volwassen teefje met een sociaal, rustig, en stabiel karakter.

Sarah is werkelijk een schat! Ze heeft alle testen doorstaan om goedgekeurd en geregistreerd te mogen worden als een fokteefje dat erkend wordt door de ALAEU.

Haar stamboom en alle testresultaten kunt u terugvinden onder het kopje Sarah op deze site.

A labradoodle in the house makes a happy home!

Op 10 februari 2018 heeft Sarah kennis mogen maken met Tommie. Hij is afkomstig van Sweetlakedoodles. Leuk is toch wel dat hij niet zover van ons vandaan woont.

post-img-lg-1

Tommie (maat kleine medium) is helemaal goedgekeurd als dekreutje (ALAEU) en is niet alleen mooi maar ook een schat! Een lekker actief en vrolijk mannetje en zelf vind ik zijn kleur echt heel mooi.

Op papier bleek het een goede match en gelukkig vonden ze elkaar in het echt ook erg leuk maar de “echte” date zal medio mei 2018 plaats gaan vinden.

Daarna zullen we even met spanning af moeten wachten totdat we een echo kunnen laten maken om te zien of Sarah zwanger is. (De echo is 25 dagen na dekking).

Ervan uitgaande dat alles naar wens verloopt zal Sarah na de dekking 57-63 dagen (ongeveer 9 weken) zwanger zijn. De duur van de zwangerschap en het aantal pups dat geboren wordt is per teef en per nest verschillend. Het zullen pups in de maat mini en klein medium gaan worden.

post-img-lg-1